Xarxa CRUSCAT

Coneixements, representacions i usos del català

2.000€ per una idea que aconsegueixi potenciar l’ús del català (Reus)

28 set. 2012

Font: Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus i el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus , via Miquel Strubell

2.000 euros per una idea que aconsegueixi potenciar l’ús del catalàÉs la 9a edició d’un premi que convoquen la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus i el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus

Fins al 2 de novembre està obert el termini de presentació de treballs al 9è Premi d’Idees per Promoure l’Ús del Català que convoquen la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus i el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura. El premi, que està dotat amb 2.000 euros, vol promoure idees i projectes encaminats a potenciar l’ús de la llengua catalana en qualsevol àmbit. Les bases es poden consultar a www.cpnl.cat/reus i a www.reus.cat.

Per optar a aquest premi cal presentar un projecte que incideixi en tota la població o en un col·lectiu determinat (joves, associacions, comerç, empresa, nova immigració, etc.) per aconseguir que el català hi sigui més present com a llengua de comunicació i de treball i per estimular un canvi lingüístic en persones o organitzacions que normalment no fan servir aquesta llengua. Els treballs que concorrin a aquest premi, que s’han de presentar en llengua catalana, poden ser tant idees inèdites com projectes ja duts a terme, sempre que se’n justifiqui l’aplicabilitat a la realitat de Reus.

En anteriors edicions del Premi d’Idees per Promoure l’Ús del Català han resultat premiats el projecte “MC, rapeja en català”, que proposava un concurs de lletres de rap en català, i la revista Mà, una publicació mensual gratuïta actualment desapareguda que pretenia ser un instrument d’integració social, cultural, lingüística i laboral per a les persones immigrades.

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l’any 1989 com a òrgan territorial d’aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l’extensió territorial del coneixement i l’ús de la llengua catalana.

Més informació: www.cpnl.cat
CNL de l’Àrea de Reus Miquel Ventura