Xarxa CRUSCAT

Coneixements, representacions i usos del català

Entrevista Vicenta Tasa: “En la Comunitat Valenciana, hi han zones de predomini lingüístic, però no d’exclusivitat lingüística” – Alicanteplaza

14 des. 2021

VALÈNCIA. Vicenta Tasa Fuster és membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i doctora en Dret Constitucional per la Universitat de València, de la que és, a més, professora del Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l’Administració de la Facultat de Dret. Es codirectora de la Càtedra de Drets Lingüístics de la Universitat de València des de la seua creació (juny de 2019). Ha sigut premi extraordinari pel doctorat i ha sido premiada pel  millor treball fi de Màster de la Universitat de Vigo, en 2015,i per la Universidad Cardenal Herrera Oria, en 2012. La seua línia d’investigació principal és l’estudi comparat dels drets lingüístics, de manera preferent a Europa Occidental, des de la perspectiva del Dret Constitucional. També realitza estudis acadèmics sobre drets fonamentals, especialment en matèria d’igualtat de gènere, sanitat i cures, i coordina projectes d’innovació educativa universitària de la Universitat de València.

-Comencem per l’actualitat, què li sembla la darrera sentència que buida de contingut l’Oficina de Drets Lingüístics de la Comunitat Valenciana?

-Per desgràcia, previsible, perquè totes les sentències que ha dictat la secció quarta de la sala contenciosa-administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana parteixen de la premissa errònia de què qualsevol element de defensa o promoció del valencià constitueix un atac al castellà. És una idea esbiaixada i ideològica, tècnicament poc coherent.

Continuar llegint… Entrevista Vicenta Tasa: “En la Comunitat Valenciana, hi han zones de predomini lingüístic, però no d’exclusivitat lingüística” – Alicanteplaza