Xarxa CRUSCAT

Coneixements, representacions i usos del català

Crida de comunicacions en sociolingüística pel VIIIè Congrés Català Internacional de Sociologia

24 gen. 2023

 

Està oberta la Crida de comunicacions per al VIII Congrès Català Internacional de Sociologia i VI Congrès de Joves en Sociologia que es celebraran a Barcelona del 12 al 14 de Juliol de 2023. Com és habitual, podeu enviar les vostres comunicacions al grup de treball en sociolingüística (GT1). I com a novetat, enguany podeu enviar les comunicacions a la sessió conjunta “Migració, educació i llengua”.

Trobareu les instruccions i enllaços a la secció del VIIIè congrés al web de l’ACS  https://acs.llocs.iec.cat/2022/11/21/crida-de-comunicacions-viii-congres-catala-internacional-de-sociologia-i-vi-congres-de-joves-en-sociologia/ o bé directament clicant a aquest formulari  en català, castellà i anglès https://forms.gle/9pnP7f8rg7hVe4uUAUs animem a presentar propostes de contribució i a fer difusió d’aquesta crida en els vostres àmbits.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració!

Natxo Sorolla Departamento de Psicología y Sociología Universidad de Zaragoza

Sessió conjunta. Migració, educació i llengua. 12-14 juliol 2023

Els últims cicles migratoris han posat de manifest la importància de lo lingüístic en les construccions identitàries i la integració socioeconòmica i sociocultural. Això és especialment rellevant en el cas dels joves immigrants i els descendents d’immigrants. Les institucions educatives juguen un paper fonamental en l’aprenentatge de llengües, la formació d’actituds, la socialització de valors i, en general, en la integració d’aquets nois i noies. Catalunya afronta grans gran reptes en aquest àmbit, derivats d’un alumnat “Superdivers” per al qual les llengües tindran un paper clau per a contribuir a millorar la cohesió d’una societat lingüísticament i culturalment diversa. Un camp d’estudi que els sociòlegs/es han de continuar investigant.

VIII Congrés Català Internacional de Sociologia i VI Congrés de Joves en Sociologia

“Construint Equitat i Futurs Sostenibles”

Les diferents tradicions sociològiques han generat coneixements que han contribuït a la construcció d’una realitat social més equitativa, en les relacions de gènere i entre generacions. Això passa també per treballar ara per un futur més sostenible en una perspectiva d’adaptació i resiliència socioambiental. Aquest congrés planteja vincular la construcció activa d’equitat (a partir de la comprensió de les desigualtats socials i les seves dinàmiques), amb el respecte a la diversitat social, cultural i a la biodiversitat, i amb el desenvolupament de teories, recerques i pràctiques socials que promoguin la creació d’alternatives de futurs més sostenibles, més saludables i que generin més espai per a la llibertat, la felicitat individual, el benestar col·lectiu i la democràcia. En un context on és previsible la creixent acumulació d’emergències, és important crear espais de reflexió i coneixement científic per tal d’emprar els nostres coneixements i eines sociològiques per respondre a les emergències i anticipar-les de forma congruent amb construir les millors alternatives de futur.

Instruccions per a l’enviament de les comunicacions:

L’enviament dels resums es farà mitjançant el següent formulari

https://forms.gle/9pnP7f8rg7hVe4uUA

Els abstracts aniran en document adjunt anonimitzats, contenint només el títol de la comunicació i l’abstract. Es poden presentar en Català, Castellà, Anglès o Francès. Han de tenir una extensió màxima de 300 paraules.

Es poden presentar modalitats de recerca empírica/aplicada, revisions teòriques o reflexions metodològiques. Les comunicacions han d’incloure pregunta de recerca, marc teòric, metodologia, principals resultats, i referències bibliogràfiques.

Una persona pot ser autora com a màxim de dues comunicacions.

En cas d’enviar més d’una comunicació s’ha de realitzar un enviament per a cada comunicació.

Si teniu algun dubte escriviu a comunicacions.ccs.acs@gmail.com Calendari

Novembre 2022. Crida per comunicacions fins al 31 de gener

Els coordinadors de GT preparen la seva crida a comunicacions, possibles sessions o activitats conjuntes amb altres GT.

15 Desembre: Termini recepció proposta d’activitats i sessions conjuntes 31 Gener: Límit per rebre propostes de comunicacions
15 Març – Es publica avaluació i selecció per les coordinacions dels GT 15 Març: Inici inscripcions:

  • –  Quota reduïda fins 30 abril
  • –  Quota normal fins 10 de juny
    Maig – Publicació programa
    12 Juliol 2023 – 6è Congrés Joves i activitats prèvies paral·leles 13-14 de juliol 2023 – 8è Congrés Català Internacional de Sociologia