Xarxa CRUSCAT

Coneixements, representacions i usos del català

Google considera el català una de les 10 llengües més actives del món

20 oct. 2015

Origen: Google considera el català una de les 10 llengües més actives del món ! directe!cat

google standRepresentants de l’empresa americana ressalten l’alt nivell de presència de l’idioma en relació al seu nombre de parlants. El català es troba ja entre les 10 llengües més actives del món. Així ho han assegurat aquest divendres els representants de l’empresa Google en una ponència realitzada en el segon congrés Convit, celebrat a Reus i que tracta sobre empresa, llengua i immigració. Els delegats de l’empresa americana han remarcat l’alt nivell de presència del català en relació al seu nombre de parlants, 10 milions de persones, i han explicat les diferències de rànquing entre les llengües que tenen una activitat més enllà de les seves fronteres territorials i aquelles que només tenen activitat localitzada dins el seu àmbit territorial.

Així mateix, els representants de Google també han fet notar que en una empresa global com aquesta la gestió del multilingüisme és un fet connatural de l’organització i és normal estar envoltat de persones que parlen diversos idiomes.

Segons que explica Josep M. Canyelles al seu blog Responsabilitat Global, ‘entre les dades curioses que s’han aportat, el representant de l’empresa Google, Luis Collado (director de Google Books i Google News a Espanya i Portugal) ha destacat que el català se situa dins el rànquing de presència de les llengües occidentals/internacionals entre els números 10 a 15. La posició està dins un rang perquè és variable en el temps però no cal dir que és un nivell de presència enorme en relació amb el nombre de 10 milions de parlants. Cal dir que Google diferencia en aquest rànquing entre les llengües que tenen una activitat més enllà de les seves fronteres territorials i aquelles que solament tenen activitat localitzada dins el seu àmbit territorial. En aquest sentit, el català forma part del rànquing de les llengües internacionals’.

Àlvar Llobet