Xarxa CRUSCAT

Coneixements, representacions i usos del català

Un llibre de la Direcció General de Política Lingüística, guardonat amb el premi Modest Reixach

17 abr. 2014

Un llibre de la Direcció General de Política Lingüística, guardonat amb el premi Modest Reixach. Llengua catalana. Generalitat de Catalunya.

Obra guardonada amb el premi Modest Reixach

 L’obra ha estat dirigida pel sociolingüista Joan Solé Camardons i coordinada per les sociòlogues Anna Torrijos i Montserrat Martínez Melo

El volum II de l’Enquesta d’usos lingüístics de la població, publicat dins la col·lecció “Biblioteca Tècnica de Política Lingüística”, ha estat guardonat amb el premi Modest Reixach 2014 que atorga la Societat Catalana de Sociolingüística de l’Institut d’Estudis Catalans. El jurat, format per Josep Maria Nadal, Miquel Àngel Pradilla, Francesc Vallverdú, Joaquim Torres i Emili Boix, reconeix el treball com el millor llibre de sociolingüística publicat durant l’any anterior.

L’obra ha estat dirigida pel sociolingüista Joan Solé Camardons, tècnic de la Direcció General de Política Lingüística, i coordinada per les sociòlogues Anna Torrijos, també tècnica de la Direcció General, i Montserrat Martínez Melo, professora associada de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El volum ofereix una visió complementària dels usos lingüístics. S’hi analitzen els factors clau de les llengües a Catalunya, amb l’objectiu de donar resposta a qüestions tan rellevants com ara: Quin és el coneixement de llengües a Catalunya per franges d’edat? Quin és l’ús social del català segons les ocupacions i professions? Com influeix la classe social en l’ús del català? Quina distribució territorial tenen els usos lingüístics? Com ha evolucionat l’ús del català des de 2003? Quines són les principals tendències d’evolució sociolingüística?

L’acte de lliurament del premi tindrà lloc el dia 22 d’abril a les 18 h a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans (carrer del Carme, 47, de Barcelona).

Volum II. Els factors clau de les llengües a Catalunya: edat, ocupació, classe social, lloc de naixement, territori i aprenentatge de català

“Biblioteca Tècnica de Política Lingüística”, 9